Nye kommissionsmedlemmer bydes velkommen

Forsoningskommissionen har fået tre nye medlemmer som skal være med til at fremme forsoningsprocessen i Grønland. De nye medlemmer er henholdsvis Josef Therkildsen fra Nuuk tidligere næstformand i SIK, Dorthe Katrine Olsen fra Sisimiut ansat i KTI som faglærer og Anna Heilmann fra Maniitsoq ansat i Qeqqata Kommunea som uddannelseschef. Josef Therkildsen er udpeget til at være formand for Forsoningskommissionen af Naalakkersuisut.

”Vi glæder os over at kunne byde velkommen til de nye medlemmer i Forsoningskommissionen. De nye medlemmer Josef Therkildsen, Dorthe Katrine Olsen og Anna Heilmann har med hver deres individuelle profil det tilfælles, at de har indblik i hvad der rører sig i det grønlandske samfund. Deres samfundsrelevante viden og erfaringsbaggrund vil absolut være til gavn for kommissionsarbejdet, og de vil uden tvivl være med til at bidrage med værdier som vil styrke kommissionen yderligere. Dertil er vi glade for, at der er blevet udpeget en formand. Det næste bliver, at vi i kommissionen selv udpeger en næstformand. Vi ser frem til samarbejdet og videreudviklingen af kommissionsarbejdet.” Udtaler Jens Heinrich på vegne af kommissionen.

Kommissionen vil holde deres næste ordinære møde den 24-25. november 2015 i Nuuk, og har planer om at afholde borgermøde torsdag den 26. november 2015, kl. 19-21 i Forsamlingshuset i Nuuk.

Derudover vil kommissionen afholde borgermøde i adskillige steder i Kommune Kujalleq i perioden 7-12. december 2015 samt i Qeqqata Kommunia i perioden 14-18. december 2015. Detaljerne herom vil blive meldt ud på et senere tidspunkt.

 

Kontakt:

Sekretariat

Mari Kleist

marh@nanoq.gl

tlf.: 53 78 28